Tussentijdse toets

Wil jij je slagingskansen verhogen door het laten afnemen van een tussentijdse toets. Bij Rijschool Paddepoel kunnen we dat voor je regelen.

Wat Is een tussentijdse toets

Naast een proefexamen (die worden onderling worden afgenomen door de instructeurs van Rijschool Paddepoel) is er ook de mogelijkheid tot het afleggen van een tussentijdse toets. Deze wordt net als bij het praktijkexamen afgenomen door een examinator van het CBR.

De examinator beoordeelt tijdens deze toets hoe je ervoor staat met jouw rijvaardigheid. Na afloop neemt de examinator alles met je door en stelt aandachtspunten voor je op waar je nog aan moet werken of waar je op moet letten bij het rij-examen.

Met een tussentijdse toets kun je ook vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen. Alleen maar voordelen dus die je nog beter voorbereiden op het rijexamen. De tijd is net in totaal 55 minuten wat gelijk staat aan het echte examen. Je eigen instructeur rijdt in de auto mee.

Tussentijdse toets aanvragen?

Voor een tussentijdse toets moet je minimaal 16,5 jaar zijn én geslaagd zijn voor je theorie-examen. Overleg met je instructeur en plan samen een moment in. De kosten voor een tussentijdse toets bedragen €225,00 euro

De voordelen van een tussentijdse toets

  • Na afloop ontvang je een adviesformulier. Met dit adviesformulier kun precies zien welke onderdelen nog extra aandacht nodig hebben. Dit formulier neem je ook mee naar het rij-examen, want hier staat ook je mogelijke vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen op vermeldt. Het adviesformulier kan ook een positieve doorslag geven als de examinator twijfels heeft over bepaalde onderdelen of over de uitslag van het examen.
  • De tussentijdse toets is uitermate geschikt om alvast te wennen aan de examensituatie. Ben je nerveus of het je last van faalangst dan kun je door de tussentijdse toets een stuk rustiger toewerken naar het examen.
  • Tijdens de tussentijdse toets kun je vrijstelling krijgen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen. (Als je deze natuurlijk goed aflegt tijdens de toets)
  • Onderzoek toont aan, dat de slagingskansen voor het praktijkexamen met een tussentijdse toets sterk zullen toenemen!
  • De tussentijdse toets is mogelijk voor alle kandidaten die examen gaan doen in de categorieën B (personenauto). Je moet wel al geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Wanneer en hoe snel

Rijschool Paddepoel bepaalt samen met jou wanneer we de toets het beste kunnen doen. Als je nog maar net begonnen bent met je rijlessen dan heeft het nog niet zoveel zin. Wij adviseren om dit pas te doen als je 75% van je rijlessen hebt gehad. Het duurt 6 tot 8 weken om de tussentijdse toets aan te vragen

Als jij een tussentijdse toets wilt, overleg dit dan tijdig met je instructeur!

Wat neem je mee naar de tussentijdse toets?

  • De officiële uitnodiging van het CBR voor je toets.
  • Jouw geldige identiteitsbewijs. Zonder dit document kun je geen toets doen.
  • Het formulier ‘Zelfreflectie‘. Vul het van tevoren in. Na de toetsrit bespreek je dit zelfreflectieformulier met je examinator.