Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een rijles?

Je kunt gebruik maken van ons contactformulier op de website of het telefoonnummer 06-33309933 te bellen om een proefles in te plannen

Hoe oud moet ik zijn voor ik mag beginnen met autorijlessen?

Je mag beginnen met lessen als je 16 1/2 jaar bent. Examen mag je doen als je 17 jaar bent. Je leest er meer over op de pagina 2toDrive

Kan ik direct beginnen met autorijlessen?

Ja, wij hebben geen wachtlijst, dus dezelfde week nog beginnen met rijlessen.

Hoeveel minuten duurt een autorijles?

Een autorijles duurt 60 minuten. Onze voorkeur gaat uit naar blokken van 2 uur, omdat een blokuur vaak wat productiever is. Uiteindelijk beslist de leerling.

Kan ik zelf mijn rijlessen inplannen?

In overleg met de instructeur is het mogelijk om zelf je rijlessen in te plannen.

In welke regio lest Rijschool Paddepoel?

Kom je uit de stad Groningen en de plaatsen daar omheen, dan ben je natuurlijk van harte welkom bij Rijschool Paddepoel. Wij lessen voornamelijk in de stad Groningen en de wijken daar omheen.

Krijg ik steeds les van dezelfde rij-instructeur?

Ja, je krijgt steeds les van dezelfde rij-instructeur. Als je uiteindelijk wat verder gevorderd bent is er een mogelijkheid om een proefexamen te doen bij een andere instructeur van ons. Dit is dan meestal een half uur. Dit doen we zodat jij nog beter bent voorbereid op het echte examen. Je zit immers niet meer naast je vertrouwde instructeur. Op deze manier wordt een echte examen nagebootst.

Wat is een tussentijdse toets, en wat is hier het nut van?

Een tussentijdse toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR en zal ongeveer 35 minuten duren. Na de toets zal de examinator de route met jou en je instructeur bespreken, en zal daarbij nog wat tips geven. Bij de tussentijdse toets kun je vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen (parkeeropdrachten, omkeren op de weg, enz), waardoor je wat relaxter aan het echte examen kan beginnen. Uit onderzoek is gebleken dat het doen van deze toets je slagingskans flink kan vergroten.

Hoe ziet het prakrijexamen (auto) eruit?

Bij het CBR maak je eerst kennis met de examinator. De examinator zal je wat vragen stellen over de auto (als je geen vrijstelling hebt voor de bijzondere verrichtingen). Daarna wordt er een ogentest gedaan. Je leest het kenteken van een geparkeerde auto op een afstand van ongeveer 25 meter.
De praktijkrit duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt een deel van de rit zelf met behulp van de navigatie. Het grootste deel van de rit zal  op aanwijzingen van de examinator gebeuren. Na de rit zul je direct horen of je geslaagd of gezakt bent.

Kan ik ook in het weekend of in de avond rijlessen nemen?

In goed overleg met de instructeur is het ook mogelijk om in de avond of weekend te lessen.

Kan ik ook al beginnen met rijlessen als ik nog geen theoriecertificaat heb?

Je kan gewoon beginnen met rijlessen terwijl je nog geen theoriecertificaat hebt. Deze is uiteraard wel nodig als je een tussentijdse toets en examen doet.

Hoelang is een auto-theoriecertificaat geldig?

Een theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Kan ik een auto rijles die gepland staat ook annuleren?

De rijlessen die gepland staan zijn kosteloos te annuleren mits je dit twee dagen voor aanvang van de rijles naar de instructeur communiceert. Als je de afmelding te laat doorgeeft, zijn we genoodzaakt om de lessen in rekening te brengen.

Wat is het rijschoolnummer van Rijschool Paddepoel?

Rijschoolnummer is 8050W4.

Waar kan ik mijn gezondheidsverklaring voor het aanvragen van mijn rijbewijs aanvragen?

Via onderstaande link wordt je doorgestuurd naar de website van het CBR waar je de gezondheidsverklaring kunt aanvragen. Via deze link

Waarom Rijschool Paddepoel?

De instructeurs van Rijschool Paddepoel hebben jarenlange ervaring in het lesgeven en voelen hun leerlingen perfect aan. De lessen zijn ontspannen en relaxed. Hierdoor leer je niet alleen goed en professioneel autorijden maar heb je er ook nog eens lol in.

Hoog slagingspercentage

Meer dan 100 tevreden klanten

Geen wachtlijst

Wat andere zeggen over Rijschool Paddepoel